lievelijf.be © 2016

Massagetherapie

• Massage als ontspanning

Herbronnen en weer in balans komen via relaxatiemassage.

• Complementaire therapie

Ondersteuning bij medische of psychische zorg. Massage biedt verlichting bij depressie en burn out, pijn en vermoeidheid, angst en verdriet, hoofdpijn en spierspanning misselijkheid, ...

• Thuis aan de slag 

Als mantelzorger thuis onder-steuning bieden met massage.

Massagetherapeute Petra Beylemans

Massages

Relaxatiemassage met etherische oliën

Massagetherapie ter aanvulling van medische en/of psychische zorg

Relaxatiemassage bij kankerpatiënten

Massagetherapie bij fibromyalgie

Zwangerschapsmassage - prenataal

Zwangerschapsmassage - postnataal

 

 

Meer info m.b.t. deze massages hieronder:

Relaxatiemassage met etherische oliën

 

Enkele voordelen van massage:

 

 • stimulatie van bloed- en lymfecirculatie
 • versterking van het immuunsysteem
 • verlichting bij pijn en vermoeidheid
 • verlichting bij spierspanning en spanningshoofdpijn
 • bevordering van de spijsvertering
 • stressreductie
 • vermindering van depressieve gevoelens en angsten, verdriet
 • bevorderen van slaapkwaliteit
 • verhoging van het energiepeil

 

De essentie van massage is aanraking. Door aanraking wordt je je bewust van spanningen in je lichaam en kan je deze loslaten. Bovendien stimuleert aanraking de aanmaak van hormonen en neurotransmitters zoals endorfines, serotonine, oxytocine, ... die je lichamelijk en geestelijk tot rust brengen.

 

Door het gebruik van etherische oliën bij een relaxatiemassage heeft deze een nog effectievere werking bij stress gebonden klachten dankzij de interactie tussen aanraking en geur.

 

Duur: 30 - 45 - 60 minuten

 

 

Relaxatiemassage bij medische/psychische zorg

Een massage kan louter een moment van ontspanning zijn maar ook een hulpmiddel vormen ter ondersteuning van medische en/of psychische zorg.

 

Vergt je gezondheidstoestand specifieke aandacht, dan houden we rekening met toegepaste druk, contra-indicaties, positionering, enz.... 

 

Onderzoeken tonen aan dat zelfs met korte en lokale behandelingen (vb hoofd, handen, voeten) al heel wat resultaten kunnen worden geboekt, met name bij

 • angst
 • depressie / burn out
 • chronische pijn
 • vermoeidheid
 • slapeloosheid
 • spierspanning en hoofdpijn
 • misselijkheid (bv bij chemotherapie)

 

Bij de eerste sessie nemen we tijd voor een intake gesprek om de aard van je aandoening, de klachten die je ervaart, je ingesteldheid en je verwachtingen te overlopen. Hierop volgt een relaxatiemassage aangepast aan je situatie. Bij vervolgsessies kan de duur worden aangepast in functie van de resultaten.

 

Ontspanningsmassage werkt ondersteunend bij een herstelproces en verbetert de levenskwaliteit. Let wel, het is geen medische behandeling en kan geen reguliere zorg vervangen.

 

Duur: 30 - 45 - 60 minuten

Relaxatiemassage bij kanker en chronische ziekte

Kanker heeft een enorme impact, zowel fysiek als emotioneel: angst, onrust, depressieve gevoelens, lichamelijke klachten tijdens de behandelingen of in de palliatieve fase, enzovoort 

 

Chronische ziektebeelden zoals CVS, rheuma, rugklachten, enz. maken je dagdagelijkse leven vaak tot een strijd.

 

Een massage biedt een moment van rust en ontspanning en kan je fysiek ondersteunen bij pijn en vermoeidheid. Massage kan je geestelijke draagkracht bevorderen en je daarmee ondersteunen tijdens je behandelingen en in je herstelproces. Wanneer herstel niet meer mogelijk is, kan het de levenskwaliteit verbeteren.

 

Bij de eerste sessie nemen we tijd voor een intake gesprek om de aard van je aandoening, de klachten die je ervaart, je ingesteldheid en je verwachtingen te overlopen. Hierna volgt een massage aangepast aan je situatie.

 

Bij sterk verzwakte patiënten is een lange sessie niet aangewezen. Een korte eenvoudige massage van hoofd, handen, voeten, … kan echter al voldoende zijn om even alles los te laten en je weer beter te voelen. Ben je fysiek sterk genoeg, dan kunnen we een stapje verder gaan.

 

Dankzij aanpassing van techniek, druk, rythme en positionering en door rekening te houden met contra-indicaties, is massage geschikt voor iedereen.

 

Voel je je niet helemaal zeker of een massage voor jou wel geschikt is ? Wees gerust, we nemen geen enkel risico maar aarzel niet om het advies van je arts te vragen.

 

Massage is een waardevolle complementaire therapie. Let wel, het is geen medische behandeling en kan de reguliere zorg niet vervangen.

 

Duur: 30 - 45 - 60 minuten

 

Massage bij Fibromyalgie

Elke fibromyalgiepatiënt is gebaat bij pijn- en stressverminderende behandelingen, ondanks de uiteenlopende symptomen die van patiënt tot patiënt kunnen verschillen.

 

In functie van de ervaren klachten kan met fibromyssage worden gewerkt op het verbeteren van de nachtrust, het verminderen van pijn en spierspanning, of het verminderen van hoofdpijn. De gebruikte massagetechnieken zullen naargelang verschillen. er wordt tevens gewerkt met technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, o.a. met meridiaanstretching, en vrijblijvend voedingsadvies.

 

Bij een eerste sessie nemen we tijd voor een intake gesprek. Massagesessies, pulsing en/of meridiaanstretching duren in functie van de ernst van de klachten en de reactie van de patiënt op de eerste behandeling 30 tot 45 minuten.

 

Voor meer informatie kan u vrijblijvend telefonisch contact opnemen of op afspraak even langskomen in de praktijk.

 

Duur: 30 of 45 minuten

 

Zwangerschapsmassage - prenataal

De zwangerschap is een prachtige, unieke tijd maar soms ook buitengewoon zwaar.

 

Het dagelijkse leven gaat gewoon door terwijl jij enorme veranderingen doormaakt. Je lichaam moet topprestaties leveren, je wordt geplaagd door zwangershapskwaaltjes en je hormonen brengen je geregeld van de wijs. Daarnaast is de voorbereiding op het moederschap en de organisatie die erbij komt kijken soms overdonderend.

 

Het is belangrijk om, zowel lichamelijk als geestelijk, goed voor jezelf te zorgen of om je te laten verzorgen. Een zwangerschapsmassage is een moment van rust voor jezelf en de baby. Deze zachte massage kan helpen de fysieke ongemakken te verlichten en je stress te verminderen. Door aangepaste houdingen voor de zwangere vrouw kan deze massage worden ondergaan in iedere fase van de zwangerschap.

 

Het masseren van zwangere vrouwen zorgt volgens het ‘Journal of Psychosomatic Obstetrics and Gynaecology’ voor minder vroeggeboortes en minder complicaties.

 

Risico-zwangerschap of twijfel ? Vraag je arts om advies.

 

Duur massage : 50 of 70 minuten

Zwangerschapsmassage - postnataal

Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen en kunnen nog een hoop klachten bestaan zoals spier- en gewrichtspijn, hormonale schommelingen, etc.

 

Bovendien verandert er een hoop in je leven. Een kind is een grote verantwoordelijkheid. Daarnaast wijzigt je ritme, je nachten zijn onderbroken en voor je het weet, ga je weer aan het werk. Vaak ondermijnen slaaptekort en vermoeidheid je gezondheid en balans.

 

Het is belangrijk om in deze periode goed voor jezelf te zorgen.

 

Een postnatale massage is een uitstekende manier om alles even opzij te zetten en tijd te nemen voor jezelf.

 

Deze massage kan na de eerste gynaecologische controle, d.i. vanaf 4 à 6 weken bij een natuurlijke bevalling en na 8 à 9 weken bij een keizersnede.

 

Duur massage: 60 minuten