lievelijf.be © 2011

 

Massagetherapie

 

 

ē Massage als ontspanning

Herbronnen en weer in balans komen via relaxatiemassage.

 

ē Complementaire therapie

Ondersteuning bij medische of psychische zorg. Massage biedt verlichting bij depressie en burn out, pijn en vermoeidheid, angst en verdriet, hoofdpijn en spierspanning misselijkheid, ...

 

ē Thuis aan de slag 

Als mantelzorger thuis onder-steuning bieden met massage.

 

 

 

Massagetherapeute Petra Beylemans

 

Massages

 

 

Relaxatiemassage

Relaxatiemassage met etherische oliŽn

Massagetherapie ter aanvulling van medische en/of psychische zorg

Relaxatiemassage bij kankerpatiŽnten

Massagetherapie bij fibromyalgie

Massageworkshop voor mantelzorgers

Babymassage workshop

Kindermassage

Zwangerschapsmassage - prenataal

Zwangerschapsmassage - prenataal - workshop partner

Zwangerschapsmassage - postnataal

 

 

Informatie met betrekking tot deze massagevormen:

 

Relaxatiemassage

 

Gezien iedere massage gebeurt op maat, met zorg en aandacht voor individuele verwachtingen en klachten, zijn deze sessies geschikt voor iedereen. 

 

Enkele voordelen van massage:

-          stimulatie van bloed- en lymfecirculatie

-          versterking van het immuunsysteem

-          verlichting bij pijn en vermoeidheid

-          verlichting bij spierspanning en spanningshoofdpijn

-          bevordering van de spijsvertering

-          stressreductie

-          vermindering van depressieve gevoelens en angsten, verdriet

-          bevorderen van slaapkwaliteit

-          maakt energiek

 

De essentie van massage is aanraking.  Door aanraking wordt je je bewust van spanningen in je lichaam en kan je deze loslaten.  Bovendien stimuleert aanraking de aanmaak van hormonen en neurotransmitters zoals endorfines, serotonine, oxytocine, ... die je lichamelijk en geestelijk tot rust brengen.

 

 

Relaxatiemassage met etherische oliŽn

 

Relaxatiemassage en etherische oliŽn zijn een heilzame combinatie. 

 

Door het gebruik van etherische oliŽn bij een relaxatiemassage heeft deze een nog effectievere werking bij stress gebonden klachten dankzij de interactie tussen aanraking en geur. 

 

 

Relaxatiemassage bij medische/psychische zorg

 

Een massage kan louter een moment van ontspanning zijn maar ook een hulpmiddel vormen ter ondersteuning van medische en/of psychische zorg.

 

Vergt je gezondheidstoestand specifieke aandacht, dan houden we rekening met toegepaste druk, contra-indicaties, positionering, enz.... 

 

Onderzoeken tonen aan dat zelfs met korte en lokale behandelingen (vb hoofd, handen, voeten) al heel wat resultaten kunnen worden geboekt, met name bij

-          angst

-          depressie / burn out

-          pijn

-          vermoeidheid

-          slapeloosheid

-          spierspanning en hoofdpijn

-          misselijkheid (bv bij chemotherapie)

 

Een eerste sessie duurt 60 minuten en omvat een kort gesprek om de aard van je aandoening, de klachten die je ervaart, je ingesteldheid en je verwachtingen te overlopen. Hierop volgt een relaxatiemassage aangepast aan je situatie.  Bij vervolgsessies kan de duur worden aangepast in functie van de resultaten.

 

Ontspanningsmassage werkt ondersteunend bij een herstelproces en verbetert de levenskwaliteit. Let wel, het is geen medische behandeling en kan geen reguliere zorg vervangen.

 

 

Relaxatiemassage bij kanker en chronische ziekte

 

Kanker heeft een enorme impact, zowel fysiek als emotioneel: angst, onrust, depressieve gevoelens, lichamelijke klachten tijdens de behandelingen of in de palliatieve fase, enzovoort 

 

Chronische ziektebeelden zoals CVS, rheuma, rugklachten, enz. maken je dagdagelijkse leven vaak tot een strijd.

 

Een massage biedt een moment van rust en ontspanning en kan je fysiek ondersteunen bij pijn en vermoeidheid.  Massage kan je geestelijke draagkracht bevorderen en je daarmee ondersteunen tijdens je behandelingen en in je herstelproces.  Wanneer herstel niet meer mogelijk is, kan het de levenskwaliteit verbeteren. 

 

Een eerste sessie duurt 60 minuten en omvat een kort gesprek om de aard van je aandoening, de klachten die je ervaart, je ingesteldheid en je verwachtingen te overlopen. Hierna volgt een massage aangepast aan je situatie. 

 

Bij sterk verzwakte patiŽnten is een lange sessie niet aangewezen.  Een korte eenvoudige massage van hoofd, handen, voeten, Ö kan echter al voldoende zijn om even alles los te laten en je weer beter te voelen.  Ben je fysiek sterk genoeg, dan kunnen we een stapje verder gaan.

 

Dankzij aanpassing van techniek, druk, rythme en positionering en door rekening te houden met contra-indicaties, is massage geschikt voor iedereen.

 

Voel je je niet helemaal zeker of een massage voor jou wel geschikt is ?  Wees gerust, we nemen geen enkel risico maar aarzel niet om het advies van je arts te vragen. 

 

Massage is een waardevolle complementaire therapie.  Let wel, het is geen medische behandeling en kan de reguliere zorg niet vervangen.

 

 

Therapeutische Massage bij Fibromyalgie

 

Elke fibromyalgiepatiŽnt is gebaat bij pijn- en stressverminderende behandelingen, ondanks de uiteenlopende symptomen die van patiŽnt tot patiŽnt kunnen verschillen.

 

In functie van de ervaren klachten kan met fibromyssage worden gewerkt op het verbeteren van de nachtrust, het verminderen van pijn en spierspanning, of het verminderen van hoofdpijn.  De gebruikte massagetechnieken zullen naargelang verschillen. er wordt tevens gewerkt met technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, o.a. met meridiaanstretching, en vrijblijvend voedingsadvies.

 

Bij een eerste sessie nemen we tijd voor een anamnese en een behandeling.  Vervolgsessies duren in functie van de reactie van de patiŽnt op de eerste behandeling 30 tot 45 minuten. 

 

Voor meer informatie kan u vrijblijvend telefonisch contact opnemen of op afspraak even langskomen in de praktijk.

 

Workshop voor mantelzorgers

 

Wanneer je zorg draagt voor iemand die kampt met een medisch of psychologisch ingrijpende situatie, sta je vaak machteloos aan de zijlijn terwijl de patiŽnt worstelt met pijn, vermoeidheid, misselijkheid, slapeloosheid, radeloosheid, verdriet, ...

 

Aanraking via massage is een prachtige vorm van ondersteuning.  Met eenvoudige technieken en aangepaste positionering kan je als mantelzorger massage thuis zelf toepassen zo vaak je wil.  Tijdens zware behandelingen, bij pijn en vermoeidheid, bij sterk verzwakte en palliatieve patiŽnten, kunnen regelmatige korte massages van bv handen, voeten of hoofd, verlichting brengen.

 

 

Workshop Babymassage

 

In veel culturen is het vanzelfsprekend om je baby te masseren.   Ook bij ons neemt de interesse voor babymassage de laatste jaren enorm toe.

 

Bonding

De tedere en rythmische aanrakingen tijdens een babymassage zijn een ideale manier om je kind de aanraking te geven die hij nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Liefdevolle aanraking geeft je baby immers een basisgevoel van veiligheid en geborgenheid.  Het is een geruststelling dat hij niet alleen is en een bevestiging van zijn bestaan en eigenwaarde.  

 

Voordelen op lichamelijk vlak

-          bevordert lichaamsgevoel en motoriek

-          verstevigt de spieren

-          stimuleert de functie van hart en bloedsomloop

-          versterkt het afweersysteem

-          biedt relaxatie en verlichting bij krampjes en slaapproblemen

 

Hoe?

De workshop is individueel en wordt in principe in 1 sessie van +/- 60 minuten gegeven in de praktijkruimte.  Voor de regio Mechelen kan deze workshop ook aan huis.

 

Wie?

Ouders (grootouders) kunnen met hun baby komen maar ook als je geen baby hebt, kan je deze massage leren (zwangeren, onthaalmoeders, ...). 

 

Babymassage is eenvoudig en geschikt voor iedereen.  Je krijgt een geheugensteuntje mee voor thuis.

 

 

Kindermassage

 

Bij kinderen masseren we niet zozeer de spieren maar gaat het om een gerichte, aandachtige en liefdevolle vorm van massage.

 

Kindermassage zorgt voor een afname van stress en stimuleert de werking en ontwikkeling van het immuunsysteem, het zenuwstelsel, de spijsvertering en de bloedcirculatie.   Studies wijzen uit dat kinderen die regelmatig worden gemasseerd, intensiever spelen, rustiger slapen, productiever zijn en minder agressie vertonen.  

 

Bij kinderen met aandachtsstoornissen en gedragsproblemen, bv. bij ADHD of bij autisme, zal deze vorm van massage meer evenwicht brengen en een beter contact met je kind in de hand werken.

 

Als ouder kan je betrokken worden bij de massage en de technieken en aanraakspelletjes mee naar huis nemen.   Een regelmatige massage zal de band tussen kind en ouder versterken en je kind helpen tot rust komen in de hectiek van onze maatschappij.

 

Massage leidt bovendien tot een beter lichaamsbesef. Kinderen zullen leren wat eerlijke aanraking inhoudt en beter grenzen leren stellen, zowel bij zichzelf als bij anderen.

 

De aanwezigheid van 1 van de ouders tijdens de massage is verplicht.  

 

Duur van 1 sessie: 30 minuten 

Tarief: 30Ä/sessie

 

Kindermassage is nog vrij ongekend in onze westerse maatschappij en roept vaak nog vragen op.  Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.  Een eventueel vrijblijvend gesprek hierover is steeds mogelijk.

 

 

Zwangerschapsmassage - prenataal

 

De zwangerschap is een prachtige, unieke tijd maar soms ook buitengewoon zwaar.

 

Het dagelijkse leven gaat gewoon door terwijl jij enorme veranderingen doormaakt.  Je lichaam moet topprestaties leveren, je wordt geplaagd door zwangershapskwaaltjes en je hormonen brengen je geregeld van de wijs.  Daarnaast is de voorbereiding op het moederschap en de organisatie die erbij komt kijken soms overdonderend.

 

Het is belangrijk om, zowel lichamelijk als geestelijk, goed voor jezelf te zorgen of om je te laten verzorgen.  Een zwangerschapsmassage is een moment van rust voor jezelf en de baby.  Deze zachte massage kan helpen de fysieke ongemakken te verlichten en je stress te verminderen. Door aangepaste houdingen voor de zwangere vrouw kan deze massage worden ondergaan in iedere fase van de zwangerschap. 

 

Het masseren van zwangere vrouwen zorgt volgens het ĎJournal of Psychosomatic Obstetrics
and Gynaecologyí voor minder vroeggeboortes en minder complicaties.

 

Risico-zwangerschap of twijfel ? Vraag je arts om advies.

 

Duur : 75 ŗ 90 minuten, inclusief intake-gesprek

Tarief: 60Ä

 

 

Zwangerschapsmassage - prenataal - workshop partner

 

Met eenvoudige massagetechnieken kan je vaak al heel veel voor je partner betekenen. 

 

We hoe je tijdens de zwangerschap je partner kan ontspannen en hoe je tijdens de 1ste fase van de bevalling kan helpen pijn op te vangen door druk en massage.   Kleine kneepjes die iedereen kan aanleren en die een wereld van verschil kunnen maken.

 

Je komt samen met de toekomstige mama of met een stand-in, indien je haar wil verrassen.

 

Duur:  90 minuten, inclusief intake-gesprek

Tarief: 65Ä

 

 

Zwangerschapsmassage - postnataal

 

Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen en kunnen nog een hoop klachten bestaan zoals spier- en gewrichtspijn, hormonale schommelingen, etc.

 

Bovendien verandert er een hoop in je leven.  Een kind is een grote verantwoordelijkheid. Daarnaast wijzigt je ritme, je nachten zijn onderbroken en voor je het weet, ga je weer aan het werk.  Vaak ondermijnen slaaptekort en vermoeidheid je gezondheid en balans.

 

Het is belangrijk om in deze periode goed voor jezelf te zorgen.

 

Een postnatale massage is een uitstekende manier om alles even opzij te zetten en tijd te nemen voor jezelf.

 

Deze massage kan na de eerste gynaecologische controle, d.i. vanaf 4 ŗ 6 weken bij een natuurlijke bevalling en na 8 ŗ 9 weken bij een keizersnede. 

 

Duur sessie: 75 minuten, inclusief intake gesprek

Tarief: 55Ä

 

 

 

 

                                             

 

 

 

Vragen of reservatie ?

 

Neem contact op:

 

0479/090 877 

 

info@lievelijf.be

 

 

 

Babymassage stimuleert je baby's ontwikkeling en versterkt de band met je kind.

Prematuurtjes die gemasseerd worden, maken sneller vooruitgang. (Bron: Aanraak-therapie - Tiffany Field Ph. D.)

 

 

 

 

 

 

Zwangerschapsmassage 

- een zachte massage met

aangepaste positionering

- een gehele lichaamsmassage

van 75 minuten + intake

- een moment van rust en

ontspanning voor jou en je

baby.

 

 

 

 

 

Fibromassage vanaf het najaar 2012.  Massage ter verlichting van de symptomen van fybromyalgie.