lievelijf.be © 2011

 

Massagetherapie

 

 

• Massage als ontspanning

Herbronnen en weer in balans komen via relaxatiemassage.

 

Complementaire therapie

Ondersteuning bij medische of psychische zorg. Massage biedt verlichting bij depressie en burn out, pijn en vermoeidheid, angst en verdriet, hoofdpijn en spierspanning misselijkheid, ...

 

• Thuis aan de slag 

Als mantelzorger thuis onder-steuning bieden met massage.

 

 

 

Massagetherapeute Petra Beylemans

 

 

 

Ik ben geboren in 1974.  Samen met Johan en onze 2 schatten van kinderen, Siebe (3,5) en (Tibo 1,5), woon ik in Mechelen.

 

Massage was aanvankelijk een hobby die een tegengewicht bood voor mijn professionele activiteiten in de bedrijfswereld.   Al gauw ontdekte ik dat massage veel meer is dan louter luxe en werd het een passie.

 

In 2007 legde ik examen af voor de examencommissie van Alternatieve vzw en behaalde ik het diploma ‘Massagetherapeute’ met onderscheiding. 

 

De opleiding ‘Massagetherapeute’ omvat een drieluik: een cursus relaxatiemassagetechnieken (zweedse massage), een cursus anatomie, fysiologie, pathologie en een cursus aromatherapie.  Het examen omvat een theoretische alsook een praktische proef.

 

Nadien volgde ik nog verschillende opleidingen en workshops m.b.t. oosterse en westerse massage binnen het wellness kader.

 

Een doorbraak in therapeutische richting kwam er naar aanleiding van een cursus over Massage bij Kanker in 2011.  Deze cursus werd gegeven door een arts en bood daardoor een solide basis om mensen met kanker en andere zware ziektebeelden op een aangepaste en verantwoorde manier een vorm van massage te kunnen bieden.

 

Ik zorg graag voor mensen.  Het geeft me enorm veel voldoening om iemand’s zorgen en pijn te kunnen verlichten.  Heel veel belang hecht ik dan ook aan een persoonlijke aanpak.